18 November 2020

Gambar Umrah menggunakan iPhone 5s

 Assalamualaikum wbt,

13 November 2020 lepas iPhone 12 series keluar. Kebetulan masa kemas stor rumah, jumpa balik iPhone 5s yang dah lama tak digunakan.

Bila aku on kan boleh plak hidup. Cuma battery mungkin kena tukar.

Aku nak kongsi gambar tahun 2014 yang aku shoot menggunakan iPhone 5s semasa tunaikan umrah bersama wife lepas. Nak tunjukkan kemampuan iPhone 5S teknologi 7 tahun lepas.












































Bila tengok gambar-gambar ni rasa rindu sangat dengan Haramain. Rindu suasananya dan kenikmatan beribadah tanpa gangguan. Rindu nak melawat Rasulullah dan ketenangan ketika berada di Masjid Nabawi.

Tentang gambar pula, kalau tukar phone yang baru dan lebih bagus, mesti boleh dapat shoot gambar yang lebih baik dan cantik lah sepatutnya, hehe. 

Semoga Covid-19 ni segera berlalu pergi dan kita semua dapat tunaikan haji dan umrah seperti biasa, Ameen! 

Wallahua'lam.



No comments: